Hyvät ihanasti tuoksuvat yrtit!

Salvia, mintut, mäkimeiramit ja laventelit – te muodostatte Käpälämäen yrttitarhan rungon. Lisämakua antavat timjami ja iisoppi. Olen niin iloinen olemassaolostanne!

Ulkonäkö on useimpien kasvien tärkein (ja ainoa) ominaisuus. Se kuuluu ehdottomasti teidänkin vahvuuksiinne. Mutta yhtä voimakkaasti te säväytätte maku- ja hajuaistejamme.

Olette kauniita, huumaavan tuoksuisia, terveellisiä ja vieläpä vähään tyytyviä – lähes liian hyviä ollaksenne totta! Totta olette kuitenkin olleet. Te ja Käpälämäki tunnutte sopivan yhteen.

Kun Käpälämäessä iskee lapion maahan, voi olla varma, että kolahtaa ja kovaa. Aina on kivi vastassa, useimmiten monta. Talvimärkyydestä ei siis ole pelkoa. Kääntöpuolena on ravinteiden ja kosteuden hulahtaminen tietymättömiin. Mutta sekään ei teitä haittaa.

Tähkälaventelit, olette osoittaneet talvista kestävyyttä. Eri lajikkeenne ovat saaneet vuosi vuodelta lisää tilaa.

Mintut, te olette kovia leviämään ihan oma-aloitteisesti ja saatte sen oman penkkinne puitteissa tehdä. Teidän tuoksuanne rakastan kaikkein eniten – erityisesti sinun suklaaminttu! Koristatte myös monia kakkuja ja annatte makua kesäisiin juomiin. Leikkovihreinäkin toimitte mitä loistavimmin.

Salvia, olet kasvattanut itsestäsi muhkean pensaan. En osannut aavistaakaan, että pystyt siihen Suomen oloissa. Kokosi vain kasvaa vuosi vuodelta ja kukintasi on komeaa!

Mäkimeiramit, te olette yrteistä kaikkein valloittavimpia – sanan jokaisessa merkityksessä. Olette valloittaneet yrttitarhan, kotipihan kukkakimput ja syyskesän kranssit. Siirrytte myös koko ajan yhä laajemmalle alueelle ja kauemmas alkuperäisestä kasvupaikasta. Olkoon! Kun ensin valloititte sydämeni, niin menköön sitten muutkin paikat.

Tänä kesänä sadetta on riittänyt. Jos kuitenkin ilmastonmuutoksen myötä kesät kuivuvat ja kuumenevat, te yrtit olette tervetulleita valtaamaan koko pihan. Alun perin talon päädyssä oli kasvimaa. Nykyään kutsun sitä yrttitarhaksi.

Kiitollisin terveisin
Terhi
Käpälämäen puutarhuri

Ps. Hotellivieraat rakastavat teitä. Lupasin välittää kiitokset!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s