Rakas punarinta

Ihanaa, että olet jälleen kanssamme Käpälämäessä! Missä lienet kesän mittaan matkannut? Ilahduin suunnattomasti nähdessäni sinut taas pihassa elokuun alusta.

En tiedä toista yhtä sympaattista lintua, kuin sinä. Viihdyt hyvin seurassamme, eivätkä apulaispuutarhurit häiritse sinua lainkaan. Kun kaivan maata, lennät lähioksalle istumaan. Kun syömme puutarhamajassa, olet seinäritilän päällä tarkkailemassa. Puutarhan iltakierroksellakin hyppelet mukana.

Mikäpä elokuisessa Käpälämäen puutarhassa onkaan ollessa. Pimenevät illat tuovat elämään aivan uuden ulottuvuuden.

Rakastan tuota hetkeä, jolloin viimeiset auringonsäteet painuvat taivaanrantaan. Hämärä syvenee asteittain. Äänet hiljenevät, liike hidastuu. Ärsykkeiden vähyys saa aistit terävöitymään. Vaaleat kasvit hohtavat vähäisessä valossa ja tummat hukkuvat varjoihin. Puutarha näyttää yhtäaikaa tutulle ja vieraalle.

Rakas punarinta, on aika nostaa maljat kesän sadolle!

Ensimmäinen malja on käsinkosketeltaville herkuille: mansikoille, viinimarjoille, karviaisille, pensasmustikoille, omenoille, pähkinöille ja viinirypäleille.

Jos ihan tarkkoja ollaan, en tainnut montaakaan näistä päästä käsin koskettelemaan. No, itsepä olen liian hellämielinen ja jätän verkot laittamatta… Mutta ainakin te linnut, sekä apulaispuutarhurit olette saaneet näistä nauttia.

Toinen malja on varattu kaikille niille upeille hetkille, joita olemme kesän mittaan saaneet puutarhassa viettää. Kokea kaikki se kiihkeä kasvu, kukkaan puhkeaminen, jälkikasvusta huolehtiminen ja pikkuhiljaa lakastuminen. Maisema muutuu koko ajan. Siksi siihen ei kyllästy koskaan.

Rakas punarinta, tuntuuko sinustakin, että elokuisena iltana voi unohtaa suunnitelmat ja odottavat työt? Voi istua keskellä pimeää puutarhaa ja nauttia majan lämpimästä tunnelmasta. Katsoa rakasta silmiin. Antaa ajan pysähtyä.

Muistot ovat tallessa. Niitä tarvitaan talven mittaan. Mutta ei mennä asioiden edelle. Kesää on vielä jäljellä. Nautitaan siitä täysin siemauksin!

Pysy mukana punarinta! Olet mahtava tyyppi!

Ystävällisin terveisin
Terhi
Käpälämäen puutarhuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s