Rakas Apulaispuutarhuri Helmi

Maahan pudonneiden lehtien myötä voimme todeta intensiivisen puutarhakautemme olevan tältä vuodelta ohi. Viime päivinä olemme kärränneet kalusteita suojaan ja nostelleet välimerelliset pikkupuut lämmittelemään sisätiloihin. Ripaus haikeutta on kulkenut matkassamme.

Palataan hetkeksi menneeseen kauteen. Olimme aika toimeliaita! Otimme puutarhureina haltuun täysin uuden alueen ja saimme metsäpuutarhan hyvälle alulle. 

Kävimme kesän mittaan upeilla puutarhavierailuilla ja inspiroiduimme uusista kasveista. Sen seurauksena meillä oli kottikärrykaupalla uusia asukkaita muuttovalmiina Käpälämäkeen. Kuten tiedät, kotiuttaminen on kovaa hommaa, mutta palkitsee kyllä työn moninkertaisesti vuosien mittaan. 

Toki on myös niitä asukkaita, jotka eivät viihdy, vaikka me puutarhurit kuinka teemme kaikkemme. Mietitkö samaa tiettyä asukasta kuin minä? Rodgersia on mököttänyt vuosien mittaan kolmessa eri paikassa. Viimeisimmässä hän ei juuri viitsinyt päätään nostaa. Vielä yksi yritys! Uusi paikka, syvempi multa ja uudet naapurit. Toivo elää!

Entä miten sinä Helmi olet viihtynyt apulaispuutarhurinamme? Olet ollut kanssamme näissä tehtävissä nyt kaksi kautta. Olet tärkeä työryhmän jäsen ja olemme Vanhemman Apulaispuutarhurin, Jalon, kanssa kovin kiintyneet sinuun. 

Pääsääntöisesti yhteistyömme toimiikin varsin hyvin! Nostan nyt kuitenkin pöydälle kolme kohtaa, joissa on ollut erimielisyyttä tai väärinymmärrystä. 

 1. Palkka on mielestäsi aivan liian pieni. Olet purnannut, että kaksi ateriaa päivässä + pieni välipala ei riitä raskaan työn raatajalle. Valitan puutarha-alan palkkauksen alhaista tasoa.

  Olemme kuitenkin Käpälämäessä yrittäneet hieman tasoittaa pientä palkkaa muilla eduilla. Erikoistehtävistä ja tottelevaisuudesta saa erityisherkun. Puutarha on käytettävissä myös vapaa-ajan touhuihin, kuten pallopeleihin ja lekotteluun. Vietämme myös esimerkiksi yhteisiä grilli-iltoja.
– Tarjoilija, olette unohtaneet kattaa aamiaisen tälle puolelle pöytää!

 1. Kierrätys on tärkeä teema puutarhassamme, mutta me kaksi olemme ymmärtäneet sen hieman eri tavoin.

  Kun olen istuttamassa uutta kasvia, saan sen hädin tuskin irti ruukusta, kun olet jo kiikuttamassa purkkia ”kierrätykseen”. Purkki saakin tosiaan aikamoisen kyydityksen. Lopulta se on takuulla nähnyt ”kierrätyksessä” pihan jokaisen kolkan, jonka jälkeen se päätyy makoilemaan hieman uudelleen muotoiltuna keskelle nurmikkoa. Toivoisin, että seuraavalla kaudella edes 50 % purkeista näkisi ehkä vähemmän maisemia, mutta pysyisivät pinossa valmiina mahdolliseen uudelleen käyttöön.
 1. On mukavaa, että olet innostunut työtehtävistäsi. Joskus joudumme karsimaan tai harventamaan jotain kasvia. Se on kuitenkin melko harvoin vastaan tuleva tehtävä ja toivoisin, että sitä tehtäisiin vain pääpuutarhurin tarkan harkinnan mukaan.

  Koet, että sinulla on parempi silmä näissä asioissa ja teet varsin omapäisiä päätöksiä. Mielestäsi toiselta puolelta kynitty mesiheinäpehko on kivan näköinen ja pidät symmetriankaipuutani vanhanaikaisena. Muistuttaisin kuitenkin, että Käpälämäen pääpuutarhurina minun sanani ratkaisee.
 1. Pidän hyvää yhteishenkeämme ja keskinäistä kiintymystämme upeana ja tärkeänä asiana. Väärinymmärräksen paikka tulee siinä kohdassa, kun kyykistyn maantasalle hommiin. Luulet, että väsymyksestä lyyhistyneenä kaipaan pientä kannustusta. Kymmenittäin jaellut pusut ovat kuitenkin vähän liikaa. Et ehkä ole huomannut, mutta pusujen ja loikkimisen seurauksena tasapainoni horjuu ja silmälasit ovat pesun tarpeessa. Koska kyykistyminen on puutarhahommissa tarpeen satoja kertoja päivässä, olisi hyvä rauhoittaa tämä tilanne täysin. 

  Tässä olivat tärkeimmät esiin nousseet kohdat. Nyt on talvitauon paikka. Vartiointia toki on ylläpidettävä ympäri vuoden, mutta muuten himmaillaan. Puutarhuroinnin sijaan tehdään pitkiä metsäretkiä ja köllötellään sohvannurkassa suunnitellen seuraavaa pihakautta.

Kiitos ystävä ja työtoveri! Olet oikea ilopilleri ❤️

Rakkain terveisin
Terhi
Käpälämäen puutarhuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s